Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Subota 12.02.2011.
00:15
Z. Gligorijević - Vesti A
Već treća generacija porodice živi u Nemačkoj i nema nameru da se vrati u rodni kraj, kako ističe Slobodan Mladenović , zbog toga što ne može da gleda lopovluk, korupciju i nered.
Subota 12.02.2011.01:46
Iako u potpunosti delim misljenje ove porodice, ipak smatram da svako od nas treba da pokusa da promeni po nesto u Srbiji... Ako svi budemo zastupali tezu da u Srbiji nista nije dobro i budemo bezali od nje, tek tada nista nece biti od nase zemlje... Ovo je jedna velika mudrost koju sam cuo pre par godina od jednog mudrog gospodina i od tog momenta ja koristim svaki dan da promenim po nesto ili po nekoga u Srbiji... Prva stvar je bila da sam se aktivno ukljucio u privredni zivot Srbije i nimalo se ne kajem zbog toga. Naprotiv. Pozdrav od tri generacije Srba iz Svajcarske.
Subota 12.02.2011.10:14
jugoslovenska srbija sa dominantnim kadrovima otcepljenih drzava je zemlja nepravdi. i srbija bi da bude samostalna,zar ne?
Subota 12.02.2011.03:22
polako mladenovicu postao si svabo ? oces da kazes da u Srbiji ima nepravde urdu tacno ima aaaaaa oces isto da kazes da u nemackoj ima pravde ? razmisli malo nije to tako zlatno u nemacko kako ti kazes zaboravio si da kazes da si gradjanin drugog reda i zaboravio si da kazes da si AUSLENDER ti razumes ovu rec ko je nerazume ja cu objasnit to znaci u prevodu na srpski STRANCUGA i pod ti imeno smo ovde u nemacku svi odrasli kao STRANCUGE pa ti sad razmisli malo u Srbiji nisi STRANCUGA ? ovde jesi i to drugorazredni tako samo da znas da otadzbina ima samo jedna i nema druge pa kakva takva?
Subota 12.02.2011.03:32
i jos nesto mladenovicu nedaj boze da se nesto zakuva i da dodje do ratova velikih razmera ( naprimer Rusije i zapada oda samo da znas da bi mi ponovo zavrsili u AUSVICU kao i JEVREJI ok ) moj mladenovicu cisto sumnjam da bi iko od nas odavde izasao ziv ????
Subota 12.02.2011.05:49
Na milione srba su otisli iz srbije,iz ekonomskih razloga,pogotovo onih koji su imali zavrsene fakultete i bez posla,ili oni koji su ostali bez posla jer je privreda i industrija unistena. Znaci nisu otisli iz besa,nego da bi preziveli i ziveli od svog rada. Niko od onih koji su napustili srbiju,jer nisu imali drugu opciju ne voli zemlju u kojoj zive,ali imaju ipak dozu zahvalnosti sto su uopste i primljeni.Mnogi su otisli u nadi da se vrate sa tesko stecenim novcem i uloze u Srbiju, nadajuci se da ce se steci uslovi za povratak. Kako vidimo situacija je jos gora,cekanje nasih da se vrate se nastavlja,i glupo je za sada voditi prepirku ko je otisao i zasto,a jos manje zasto se ne vrate.
Subota 12.02.2011.07:25
Na primer,samo na Kipru,su registrovane 682 firme,koje profit prave u Srbiji,a porez placaju tamo gde su registrovani.Koji su ti sto su tamo registrovali firme,i ne samo tamo,nego sirom sveta? Uglavnom oni koji su pokrali novac u srbiji,tamo ga sklonili i dalje muzu siromasni narod zajedno sa ovima na vlasti. Gde su opljackane pare sa Kipra koje je Dinkic obecavao vratiti u srbiju,ne samo od tamo,nego i u svajcarskim bankama,pojela maca.Kada bi se objavila imena tih bajnih biznismena iz srbije videlo bi se da su to najokoreliji lopovi,i da i dalje drmaju srbijom,i sprecavaju druge da ulazu,jedino ako si naivan da trgujes sa njima,i izgubis novac i glavu.
Subota 12.02.2011.08:36
Dolazi u zavicaj najvise zbog lova. Naoruzan do zuba, pa udri po jadnim srndacima. Fuj, fuj...
Subota 12.02.2011.09:01
mlati bree kako sam kaze da je stalno ovde kopao i sta ja zna radio ? meni zeno izgleda da ovaj covek nije zeleo da se vrati u svije pusto selo koje nema omladinu i tako da je otkrio svet ovde u Nemacku .
Subota 12.02.2011.16:51
Dvadeset godina preko grane,necu da komentarisem nego evo jedno moje razmisljanje u stihu,napisano pre cetiri godine. Туђина Једног дана и мени ће да сване, биће моје залечене ране. Тугу моју вода ће однети, а душа ће још живети хтети. Убрзо то ће да се збије, жао ми је што раније није. У туђини срећа да се тражи, Јаој мени те проклете лажи. Децо моја моји мили јањци, вратићу вас ја Србији мајци Учинићу ја то што прије, док се жеља за останком још развила није.
Subota 12.02.2011.21:28
ovo staje napisano da ova familja iz nemacke izjavila milslim da nije tacno,jasam u tudjini skoro sace 40 godina,ali svoju domovinu Srbiju,nikad da zaboravim,nigde nema bolje nit ce biti nego medju svoje ,tudjina je gorak orah ko razume stranac sta znaci kad ti kazu u oci.jeste da propaganda koja je svetu slata iz nekog centra lose o nama pisano,polako dolazi istina a to vec vidimo,jer u lazi su kratke noge.ma u sportu smo tako jaki a i u radu isto.zivela Srbija do tokija.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)